Menu

Concedierile din tehnologie pot fi un semnal de alarmă despre ceea ce va urma

Studio-KG 2 years ago 0 53

În ultimele zile, companiile de tehnologie au fost în exod: Meta, Redfin și Lyft au anunțat concedieri importante. Amazon, al cărui fondator, Jeff Bezos, deține The Post, va concedia aproximativ 10.000 de angajați. Aceasta este, de fapt, o resetare majoră pentru tehnologie și pentru economia în general. Tehnologia se confruntă acum cu o reglare de conturi în domeniul afacerilor după aproape două decenii de creștere rapidă și de creștere fulminantă a prețurilor la bursă.

Acest lucru nu este surprinzător. În 2010, investitorii au fost dornici să investească în companii cu creștere rapidă din cauza ratelor de dobândă extrem de scăzute. Tehnologia a fost cea mai populară opțiune. Pe măsură ce oamenii petreceau mai mult timp la domiciliu, pandemia a provocat o cerere mai mare de cumpărături online, socializare și muncă. Investitorii investeau mai mulți bani. Acțiunile au crescut mai mult. Industria tehnologică nu a putut găsi suficiente talente și chiar a depășit numărul de angajări de dinaintea pandemiei la începutul anului. Directorii au vorbit despre o revoluție de durată în modul în care oamenii lucrează, se joacă și cumpără. Și-au imaginat un viitor în care oamenii vor petrece mai mult timp online și jucând la NetBet Cazino. Banii ușori s-au terminat. Rezerva Federală a crescut agresiv ratele dobânzilor. În acest an, acțiunile tehnologice au pierdut mult din valoare. Nu mai era visător să faci pariuri mari pe orice, de la “metaversul” Meta (în scădere cu 66%) la programul de schimb de locuințe al Redfin (în scădere cu 87%). Acești investitori nu doreau riscul de a aștepta ani de zile înainte de a vedea dacă noile lor idei vor avea succes. Investitorii vor să facă bani acum și să aibă planuri de afaceri care pot rezista la crize.

Cele mai citite articole

Aceste disponibilizări din domeniul tehnologiei ar putea fi primele semne ale unei recesiuni economice în SUA. Atât da, cât și nu. Sectorul tehnologic de astăzi este, în multe privințe, un exemplu clasic, al unei industrii care a crescut prea repede și care a necesitat o reinventare și o strângere a curelei. Este, de asemenea, dificil să îți pară rău pentru lucrătorii din domeniul tehnologiei bine plătiți care sunt concediați. Mulți dintre ei își vor găsi rapid de lucru în domenii similare și își vor căuta alte locuri de muncă. Nu este cazul fabricilor pe cale de dispariție.

Drama din această lună cu lucrătorii din domeniul tehnologiei este un semnal de alarmă pentru toți lucrătorii și întreprinderile. Acum, Fed stoarce mai mult decât industria imobiliară cu majorările de rate. Devine din ce în ce mai puțin probabil ca țara să poată evita o recesiune. Chiar dacă reușește, cheltuielile de după blocaj sunt terminate. Investitorii și consumatorii devin mai prudenți. Vor fi mai multe disponibilizări, iar statele care nu au folosit ultimii doi ani pentru a repara vechile sisteme de șomaj se vor confrunta probabil cu dificultăți financiare.

Pentru familiile care se străduiesc să se descurce, sfârșitul banilor ușori ar putea avea consecințe catastrofale. Această resetare ar putea aduce, totuși, maturizarea industriei, pentru Big Tech. Avocații, autoritățile de reglementare și legiuitorii au făcut presiuni pentru protecții care să prevină cele mai grave abuzuri online. Investitorii cer acum ca modele întregi de afaceri să fie schimbate. După cum arată deja haosul de la Twitter și falimentul platformei de criptomonede FTX, va fi o tranziție complicată. Pe termen scurt, este posibil ca protecțiile să scadă. 

Cele mai citite articole

Written By

Leave a Reply

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published. Required fields are marked *