Menu

Airsoft – reguli și principii pe care trebuie să le cunoști dacă vrei să joci

Studio-KG 7 months ago 0 40

Airsoft est un termen colocvial pentru un joc de echipă în care sunt folosite replici de arme de foc sigure pentru viață și sănătate, trăgând cu bile de polimer cu diametrul de 6 mm. Scopul principal al jocului este de a lovi un membru al echipei adverse cu o bilă, deci este similar cu paintball. Airsoft îți permite să joci în siguranță rolul unui „soldat” și alte activități militare cu adăugarea unui element de competiție, lucru în echipă și recreere în aer liber.

Formele de joc sunt variate, de la simple confruntări în care echipele sunt însărcinate doar cu eliminarea echipei adverse, până la jocuri de scenarii din cele mai complexe, așa-numitele Milsim – simulări ale operațiunilor militare, adesea cu utilizarea vehiculelor, mijloace de simulare a câmpului de luptă, obiecte specializate – care durează până la câteva zile. Jocurile standard au loc de obicei în zone forestiere separate, pregătite în acest scop și în locații abandonate (depozite, clădiri rezidențiale). Cu toate acestea, trebuie amintit că cel mai important lucru în airsoft este recreerea și distracția alături de prieteni și oameni cu o pasiune similară.

 Tipuri de arme utilizate în AirSoft

Cele mai citite articole

Pentru a juca airsoft, se folosesc următoarele tipuri de arme pneumatice:

 • cu arc – bila este trasă datorită pistonului, care este pus în mișcare de aer comprimat în cilindru. Această armă necesită tensionare manuală la fiecare lovitură. Cea mai populară armă de primăvară este pușca cu lunetă
 • gaz – gaz sau dioxid de carbon este folosit pentru a trage BB. Acest gaz este plasat într-un recipient special situat în patul pistolului. Mișcarea șurubului este declanșată de gaz, astfel încât arma nu trebuie să fie reîncărcată la fiecare lovitură. Cea mai comună replică a unei astfel de arme este o armă de mână
 • electric – în această armă, arcul și pistonul sunt trase de un sistem special care comprimă aerul din cilindru, făcând posibilă tragerea mingii. Armele electrice sunt încărcate cu un încărcător special și pot fi, de exemplu, mitraliere. 

Principalele reguli și principii airsoft

 • Cea mai importantă regulă atunci când vrei să joci airsoft București este FAIR PLAY, adică admiterea participantului la joc să fie lovit de o bilă. Spre deosebire de paintball, mingea de 6 mm nu lasă urme atunci când este lovită. Se întâmplă să fie greu perceptibil pe îmbrăcăminte/echipament, așa că, în caz de îndoieli, dreptul de a lovi este de partea „trăgătorului”.
 • Pe tot parcursul jocului, fiecare participant trebuie să poarte ochelari de protecție pentru a proteja ochii.
 • În timpul evenimentelor organizate, vârsta minimă a participantului este de 16 ani (este necesar acordul tutorilor) și deținerea unui act de identitate personal și medical.
 •  În timpul jocului, jucătorii trebuie să se trateze unul pe altul cu respect și grijă pentru siguranța celuilalt.
 • Jucătorii loviți, sau în mod colocvial „corpuri moarte”, nu pot transmite informații și nu pot afecta în orice alt mod cursul jocului.
 • Persoana lovită este obligată să anunțe acest fapt cu o comandă puternică (de exemplu, am înțeles!) și să se marcheze într-un mod vizibil, convenit în prealabil, de exemplu cu o eșarfă roșie, vesta reflectorizante etc.
 • Este interzis să tragi cu bile airsoft  în trecători, care nu participă la joc, adică spectatori, reporteri și animale.
 • În joc, este absolut necesar să se respecte limitările și regulile stabilite în prealabil de organizatorul sau participanții la joc, cu privire la viteza maximă a replicilor, distanța minimă de la care se poate trage în adversar, utilizarea de „arme albe” false și alte aranjamente detaliate.
 • Persoanele prinse care nu pretind o lovitură sunt excluse din joc.

Regulile de bază de mai sus ar trebui să fie respectate în mod absolut de către fiecare fan de airsoft. Aranjamentele și regulamentele suplimentare sunt de obicei create independent de grupuri și de organizatorii de evenimente mari.

Cele mai citite articole

Written By

Leave a Reply

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published. Required fields are marked *